۱میلیون و 100هزار آسانسور در ایران فعال است

کارشناسان مورد تائید اتحادیه آسانسور

پلکان روایت می‌کند امروز همزمان با روز ملی صنعت آسانسور و پله‌برقی، بازدید مشترک ساختمان‌های دولتی و عمومی با همکاری ستاد مدیریت بحران و اتحادیه کشوری آسانسور و پله‌برقی و خدمات وابسته با حضور رئیس اتحادیه، ستاد مدیریت بحران استان تهران، اداره کل استاندارد و شماری از اهالی صنعت برگزار شد.
در حاشیه این برنامه، شش اکیپ از کارشناسان فنی مورد تائید اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته، به شهرداری‌های مناطق ۲، ۴، ۹، ۱۲، ۱۷ و سازمانی پیشگیری و مدیریت بحران تهران و چند ساختمان عمومی اطراف میدان ولیعصر مراجعه کرده و از آسانسورهای این ساختمان‌ها بازدید و ایمنی آنها را پایش کردند.

به پروانه کسب سرویس‌کاران آسانسور دقت کنید

عباس ابریشمی- رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله‌برقی و خدمات وابسته نیز در پایان روز آسانسور را به همکاران و فعالین این صنعت تبریک گفت و از برنامه‌ای ویژه برای گرامیداشت این روز با حضور فعالین صنعت خبر داد.
 او در ضمن ارائه آمار صنعت آسانسور و پله‌برقی گفت: حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار دستگاه آسانسور در کشور فعال است که روزانه ۳۰۰میلیون سفر انجام می‌دهند و تعداد واحدهای مجاز در بخش خدمات، تولید و توزیع حدود ۳۰0۰واحد است که عموماً خدمات فنی و مهندسی هم ارائه می‌کنند.
 ابریشمی افزود: از هم‌وطنان عزیز درخواست می‌کنم تا به پروانه کسب سرویس‌کاران توجه کنند و از اخذ سرویس از واحدهای فاقد پروانه مجاز به فعالیت خودداری کنند.

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله‌برقی و خدمات وابسته با بیان اینکه «علی‌رغم اینکه آسانسورها زیاد شده است، تعداد حوادث کاهش داشته است» تشریح کرد: در سال ۱۳۸۰، دویست هزار آسانسور در کشور فعال بوده و هفته‌ای یک حادثه آسانسوری رخ می‌داد ولی امروز با ۱میلیون و 100هزار دستگاه آسانسور در کشور، کمتر از 3 حادثه در سال را شاهد هستیم که همین حوادث هم بیشتر در آسانسورهای قدیمی و فاقد استاندارد و سرویس‌کاری مجاز رخ می‌دهد.

ابریشمی در پایان خاطرنشان کرد: استانداردهای ما 1ساله است و سرویس‌کاران موظف هستند تا هر سال این مجوزها را تمدید کنند. همچنین سازمان ملی استاندارد می‌تواند به عنوان ضابط قضایی مداخله کرده و با خاطیان برخورد خواهد کرد. ما همچنین با معاونت پیشگیری از وقوع جرم در ارتباط هستیم و در این خصوص هیچ‌گونه اهمالی پذیرفته نیست.

عباس ابریشمی- رئیس اتحادیه کشوری آسانسو و پله‌برقی

بازرسی و سرویس آسانسور را جدی بگیرید

حمید محله‌ای- مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی وزارت صمت هم در ادامه گفت: طبق قوانین، آسانسور باید توسط تیم‌های دارای صلاحت انجام شود. در این فرایند اولین اصل، طراحی صحیح و متناسب با ساختمان است و اصل دوم، نگهداری و سرویس‌های مداوم است که باید به‌صورت ماهانه و دوره‌ای و توسط تیم آشنا با آسانسور و مجاز انجام شود.
او در ادامه از مردم درخواست کرد که «موضوع بازرسی و سرویس آسانسور را جدی بگیرند و از افراد دارای مجوزهای لازم استفاده کنند و هرکجا فرایندهای طراحی، نصب و سرویس با قطعات معیوب یا مشکوک مواجه بودند، از طریق اتحادیه یا وزارت صمت اطلاع رسانی کنند تا خطاها و کم کاری‌ها رسیدگی شود.»

محله‌ای ادامه داد: بیش از ۱۰۰۰ شرکت در کشور جواز طراحی و نصب دارند و از نظر نیروی متخصص کمبودی وجود ندارد ولی مشکل زمانی به وجود می‌آید که اصول طراحی رعایت نمی‌شود. در عین حال، متأسفانه اساس ما هم بر بازرسی دقیق شکل نگرفته؛ آسانسور و بالابرهای، ماشین‌هایی با فرسایش زیاد هستند و لازم است که قطعات مستهلک در سریع‌ترین زمان و با بازرسی‌های زودهنگام تشخیص داده شده و تعویض شود.
مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی وزارت صمت با یادآوری حادثه سقوط کارمند شهرداری اضافه کرد: این حادثه به خاطر یک مشکل در قطعه‌ای با هزینه تعمیر چند ده هزارتومانی واقع شد و شاید اگر سرویس و نظارت‌های دوره‌ای شکل می‌گرفت، این غم به دل ما هم‌وطنان و خانواده کارمند مرحوم باقی نمی‌ماند.

او در پایان گفت: بعضی از قطعات آسانسور استانداردهای اجباری دارند و حتی لازم است تا به زودی تمام اقلام مورد نیاز آسانسور با شناسه‌های معتبر کالا قابل شناسایی شوند و با همین الگو اصرار داشتیم تا در حوزه نصب و اخذ استاندارد هم با سازمان استاندارد در ارتباط باشیم و در جهت ایمنی بیشتر آسانسورها گام برداریم. 

همه مسئولیم

نوده فراهانی- رئیس اتاق اصناف ایران در حاشیه این نشست گفت: برای افزایش آرامش در آسانسورها باید نظارت و بازرسی‌های مداوم انجام شود تا حادثه‌ای که در تابستان سال جاری به وقوع پیوست، تکرار نشود. پیشرفت در تولید مقوله مهمی است، اما مهم‌تر از آن نظارت بر نصب است. با پایشی که در صنعت آسانسور انجام گرفت متوجه شدیم که در این سال‌ها تولیدات خوب و استانداردی در این صنعت حاصل شده است و امیدواریم به زودی موفقیت در کارشناسی و سرویس و افزایش ایمنی هم حاصل شود و مانورهای مشابه امروز صرفاً گذراندن وقت نباشد.

او در پایان با اشاره به همکاری صورت گرفته میان اتحادیه کشوری آسانسور و پله‌برقی، وزارت صمت، سازمان مدیریت بحران، سازمان استاندارد و اتاق اصناف افزود: اتاق اصناف در زمینه تأمین ایمنی آسانسورها خود را به اندازه دیگر ارگان‌ها مسئول می‌داند و امیدواریم در پروسه تأمین امنیت آسانسورها از نظرات اتاق اصناف هم استفاده شود.

قطعات آسانسور را بدون شناسه خرید نکنید

بهنام نیک‌منش- معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران هم ضمن تبریک روز صنعت آسانسور، از شکایت‌های وارد شده در این صنعت گفت: این روزها شکایت‌های زیادی از وجود قطعات معمولی و «فیک» در بازار وجود دارد و حالا با همت اتحادیه آسانسور و واحدهای بازرسی اتاق اصناف قرار شده تا در گشت‌های مشترکی که انجام می‌شود، قطعات تقلبی یا غیراصلی که در پروژه‌ها به کار می‌رود تشخیص داده شود و با خاطیان برخورد جدی شود و قطعات آنها ضبط شود.

او در ادامه از شرکت‌ها و تکنسین‌های نصب درخواست کرد تا قطعات آسانسور را از واحدهایی که دارای پروانه کسب و مجوز فروش از اتحادیه کشوری هستند تهیه کنند تا در بحث بازرسی، با چالش مواجه نشوند.

معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف تشریح کرد: واحد بازرسی و نظارت یک روز کاری در طول هفته را به اتحادیه کشوری اختصاص داده تا با همکاری هم پایش‌های موردی انجام شود. تا کنون یک ماه است که این گشت و نظارت‌ها به صورت جدی شروع شده است و امیدواریم با جدیت ادامه پیدا کند.

نیک‌منش درباره ضمانت اجرایی و برخوردهای قضایی با تولیدکنندگان تقلبی گفت: قوانین نظام صنفی، تعزیرات حکومتی و مبارزه با قاچاق در کشور جریان دارد و مطابق با قانون، با خاطیان برخورد خواهد شد، به موازات این قوانین سیستم یکپارچه مدیریت آمار هیئت‌ها در دسترس است و بر اساس طرح شناسه‌دار شدن قطعات یدکی هم کالاهای اصل و استاندارد مشخص است و چون بیشتر قطعات وارداتی هستند حتماً شناسه گمرکی هم دارند، بنابراین مصرف‌کننده باید متوجه باشد تا بدون شناسه و تضامین دیگر خرید نکند و استعلامات لازم را از سایت اتحادیه کشوری دریافت کند. 

همه با هم برای حفاظت از جان شهروندان در آسانسور

غلامعلی مهدوی- دبیر هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور هم در حاشیه این مراسم گفت: اتحادیه کشوری آسانسور در راستای مسئولیت اجتماعی خود هماهنگی لازم را به عمل آورد تا طی مراسم امروز، به چند ساختمان دولتی سرکشی شود تا در راستای ارتقای سطح ایمنی آسانسورهای این ادارات، هم‌زمان با روز ملی آسانسور و روز جهانی استاندارد گام‌های اولیه به‌صورت مشترک با همکاری چند نهاد و سازمان دولتی برداشته شود.
او اعلام کرد که این طرح بازرسی، از ساختمان‌های شهرداری تهران شروع شده و ابراز امیدواری کرد تا به سایر دستگاه‌های اجرایی همراه یابد.
مهدوی افزود: درست است که محدودیت نیرو برای بازرسی ایمنی آسانسورها وجود دارند ولی لازم است تا علاوه بر اتحادیه کشوری آسانسور و پله‌برقی، نیروهایی از معاونت بازرسی اتاق بازرگانی و سایر حوزه‌های مربوط هم ورود پیدا کنند چرا که تعداد آسانسورهای نصب شده بسیار زیاد و حتی روبه‌رشد است و برای حفاظت از جان شهروندان این همکاری ضروری است.

پیشینه خبر 

به گزارش پلکان، امسال برای نخستین بار روز ملی صنعت آسانسور و پله‌برقی، در تقویم رسمی کشور تعریف شده است. این صنعت با تجربه‌ای بیش از ۴۰ سال در ایران، امروزه به یکی از صنایع بزرگ و مستقل در ایران تبدیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *