بیشتر حوادث صنعت آسانسور، سقوط از ارتفاع

محمدامین بابایی - سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی

صبح امروز، محمدامین بابایی – سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در دوره آموزشی آسانسورهای هیدرولیک شرکت «صنایع مهندسی هیدروفرکو» در مشهد گفت: میزان هزینه حوادث در صنعت، ۴درصد تولید ناخالص دنیا را به خود اختصاص داده و بنا بر آمار سازمان بین‌المللی کار، حدود ۱۰ میلیون کارگر در معرض حوادث ناشی از کار هستند و در این بین، بیشترین حوادث ایران، در صنعت ساختمان رخ می‌دهد.
او با اشاره به اینکه صنعت آسانسور و پله‌برقی، بخش بزرگی از صنعت ساختمان را شامل می‌شود افزود: بیشتر حوادث آسانسور، سقوط از ارتفاع است و بخشی از این سقوط در چاله آسانسور به وقوع می‌پیوندد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: امروز تقریباً چهل روز از حادثه دلخراش معدن طبس، حادثه‌ای که کل ایران و جامعه کارگری را داغدار کرد، گذشته است. با همین خاطره غم‌انگیز و حوادث بی‌شماری که در تولید اتفاق می‌افتد، خواهش ما از کارفرماها این است که در ایمن کردن محیط کار و نیروهای کار، غفلت نکند!
بابایی افزود: ۴۰ روز است که ۵۳ نفر از هم‌وطنان خود را به دل خاک سپرده‌ایم و حالا خانواده‌های آنها، با آسیب‌های جدی اجتماعی و روحی مواجه هستند؛ در این مدت ما به دیدار ۲۸ خانواده داغدار این حادثه که از استان خراسان بودند رفتیم و در دیدار با آنها، داغ دلمان بیشتر شد.
بابایی با تأکید بر اندوه این خانواده‌ها افزود: اگر لختی آسیب‌های اجتماعی بعد از فوت این عزیزان را تصور و درک کنیم، دیگر به حوادث راحت نگاه نمی‌کنیم و در این شرایط بحرانی، آسیب بازماندگان را به جبران از بیمه و پرداخت غرامت تقلیل نمی‌دهیم.

حوادث آسانسور و خلأ قانونی 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از فعالین صنعت آسانسور حاضر در سمینار آموزشی هیدروفرکو گفت: قانون کار با شرایط روبه‌رشد جهانی، بی‌ایراد نیست؛ ولی توصیه می‌کنم باتوجه‌به ظرفیت فصول ۶ و ۷ قانون کار که درباره تشکلات کارگری – کارفرمایی و پیمان‌های دسته‌جمعی است، اتفاقات خوب را برای اصلاح قانون و پر کردن خلأهای قانونی، با پیمان‌های دسته‌جمعی رقم بزنید.

 

بهروز شوقی - عضو گروه تخصصی برق سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی

طنز تلخ استاندارد؛ تابلوهای برق سه‌فاز آسانسور

در ادامه این دوره آموزشی، بهروز شوقی – عضو گروه تخصصی برق سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی با اشاره به این که «من هم بازرس آسانسور هستم و به امر بازرسی و خلأها اشراف دارم» افزود: «طنز تلخ استاندارد» و چیزی که همیشه علامت سؤال ذهن من بوده، تابلوهای برق سه‌فاز آسانسور است.
شوقی با تأکید بر این که «تابلوهای برق سه‌فاز آسانسور، همگی مشکل دارند» افزود: در اجرای این تابلوها، گاهی کابل‌های وارداتی گلند نمی‌خورند، تمام ترمینال‌ها غیراستاندارد هستند، تمام کلیدهای مینیاتوری، خارج از محدوده مجاز هستند و در نصب از هر رنگ سیمی در جای نامناسب استفاده می‌شود و مجموع اتفاقات غیراستاندارد دیگر در حین نصب به وقوع می‌پیوندد و بازرس آسانسور هیچ نظارتی ندارد، چرا که در دستورالعمل اداره استاندارد، دست و پای او بسته شده و دستورالعمل شده که «آسانسوری که گواهی استاندارد گرفته است بازرسی نمی‌خواهد»!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *